Bicicletes generen més ocupació que indústria siderúrgica

bicicletes generen més ocupació

Les bicicletes generen més ocupació, segons una enquesta de la Federació Europea de Ciclisme (ECF, per la seva sigla en anglès). L’estudi mostra que el ciclisme genera més llocs de treball a Europa que la siderúrgia, mines i pedreres. Segons dades de 2014, són 655.000 persones que treballen en l’economia generada pel ciclisme, des de la producció de bicicletes, el turisme, el comerç minorista, la infraestructura i els serveis… enfront de 615.000 persones en la indústria extractiva, i només 350.000 treballadors emprats en la indústria de l’acer.

D’acord amb l’enquesta “Empro i la creació d’ocupació en la indústria del ciclisme europeu” aquest nombre podria arribar a 1 milió de dòlars en 2020, si els 3% més de desplaçaments amb bicicleta a dia d’avui es vegin duplicats.

“Segons l’enquesta de la ECF, el món de la bici és un dels motors del mercat laboral en matèria de transport.”

En una entrevista a The Guardian, el director de desenvolupament de ECF, Kevin Mayne, afirma que l’enquesta envia un missatge clar als governs i autoritats. “Un sap que la inversió en el ciclisme està justificada des del punt de vista del transport, del canvi climàtic i les inversions en salut. Ara podem veure clarament que cada nou carril bici que es construeix i cada ciclista jove que està contribuint al creixement de l’ocupació. Invertir amb bicicleta ofereix una major rendibilitat econòmica que qualsevol altra opció de transport. Aquesta ha de ser la seva primera opció “.

Per ECF aquests nombres poden créixer encara més si hi ha incentiu perquè les bicicletes elèctriques, campanyes de seguretat vial i projectes d’infraestructura. L’organització defensa el 10% del pressupost de transport d’Europa sigui aplicat al ciclisme.

Genera més ocupació que la indústria automobilística

Segons l’estudi, la bicicleta té una intensitat d’ocupació més elevada que qualsevol altre subsector de transport. La indústria automobilística, per exemple, utilitza tres vegades menys persones per cada milió d’euros de volum de negoci de l’economia de la bicicleta.

L’enquesta de ECF assenyala que la major part dels llocs de treball estan vinculats a l’excursió amb bicicleta (cicloturismo), incloent l’allotjament i restaurants. Són 524.000 persones emprades, en comparació de 80 000 del comerç minorista, el següent subsector més alt . Un altre fet interessant és que l’economia de la bici ofereix una més inclusiva comprat de treball i facilita l’accés al mercat laboral a les persones més joves .

Els beneficis per al comerç

Val la pena destacar que l’estudi assenyala els beneficis de fomentar el ciclisme a les empreses locals, ja que “els ciclistes solen freqüentar més a tendes, restaurants, cafeteries… que els usuaris d’altres maneres de transport”, diu l’informe. Si les bicicletes generen més ocupació i fomenta l’economia, a què esperem?

” L’estudi complet ho pots llegir aquí.”